Over Chinese Geneeskunde

Tuina

Kindertuina

Acupunctuur

Speciale Technieken

Werkwijze

Behandeling

Praktijkregels

Over mij

Prijslijst/Vergoedingen

Contact/Route/Parkeren

 

Kindertuina

Kindertuina is een massage-systeem waarbij voornamelijk de handjes van de kinderen gemasseerd worden. Door de meeste kinderen wordt deze manier van masseren goed geaccepteerd. Ze reageren er bovendien heel zuiver op. De kleine handelingen hebben een groot effekt op hun gezondheid.

Kinderen hebben in deze hectische tijd met vele uitdagingen te maken en dat heeft zijn uitwerking op hen. Allergie-klachten komen steeds vaker voor. Ook zijn veel kinderen overgevoelig voor hun omgeving en reageren met druk worden (ADHD) of keren juist naar binnen, sommigen reageren met concentratieproblemen (ADD). Sommige van hen ontwikkelen gedragsproblemen, waardoor de situatie in gezin of op school onhoudbaar wordt.

In de Chinese geneeskunde kunnen veel van deze problemen verklaard worden, in veel gevallen sterk verminderd worden en soms ook verholpen worden middels kindertuina. Kinderen reageren zeer snel en positief op de behandelingen.

Tijdens een eerste afspraak wordt de pols van uw kind gevoeld en naar zijn/haar tong gekeken, en er wordt een vragenlijst doorgenomen. Uw kind wordt vervolgens gemasseerd, afhankelijk van de leeftijd bij u op schoot of op de massage-tafel. Daarbij worden u enkele eenvoudige massage-technieken geleerd, die u thuis met u kind samen kunt doen, waardoor uw kind minder vaak naar de praktijk hoeft te komen en u kosten uitspaart. Soms is het nodig ook de moeder te behandelen, omdat volgends de Chinese filosofie het kind onlosmakelijk met de moeder verbonden is.

Ook de allerkleinsten kunnen terecht voor klachten als groene snotterbellen, obstipatie-klachten, oorpijn of buikpijn, veel huilen, eten opgeven, eetproblemen en groei- of ontwikkelingsachterstand in de eerste maanden.

Bij allergieën, maar ook bij concentratieproblemen zal ik een voedingsadvies geven. Hoe beter u zich hieraan zult houden, hoe sneller de klachten van uw kind kunnen verminderen.

Door de Amerikaanse arts Dr. Alex Tiberi ben ik opgeleid in Tuina-behandelingen, speciaal op kinderen gericht en bovendien heb ik tijdens mijn stages in het ziekenhuis van Qingdao een groot deel van mijn stage doorgebracht op de kinderafdeling van het ziekenhuis, waar kinderen voornamelijk preventief worden behandeld dmv deze massage-technieken.

Mocht u twijfelen of vragen hebben kunt u bellen, mailen of een afspraak maken om kennis te maken en te bespreken wat de mogelijkheden zijn.