Tuina

Tuina is de chinese vorm van massage. In China wordt deze als een behandelingsmethode gebruikt in het ziekenhuis, naast acupunctuur en de Chinese kruidengeneeskunde. Daaruit kan al geconcludeerd worden dat deze massage meer is dan een reguliere massage. Er gaat dan ook een jarenlange studie aan vooraf.

Tuina is een meridiaanmassage. Er lopen vele meridianen over het lichaam die energie transporteren. Als deze energiebanen geblokkeerd raken ontstaan er lichamelijke klachten. Hitte of koude in een meridiaan kan klachten geven van bv. ontstekingen of hevige pijnklachten. Als er leegte is in een meridiaan kunnen er vermoeidheidsklachten ontstaan of krachtsverlies. Hevige menstruele bloedingen of migraine-klachten kunnen onstaan door een onevenwichtige energie-verdeling. Door een Tuina massage, eventueel gecombineerd met acupunctuur of een van de speciale technieken wordt u weer terug in balans gebracht, waardoor uw klachten verdwijnen.

Voordat ik aan de massage begin vindt een gesprek plaats, stel ik vragen over uw lichamelijke gesteldheid en voel ik voor elke behandeling opnieuw uw pols en kijk ik naar uw tong. Alleen zó kan ik de perfekte, op uw afgestemde behandeling geven.

Een massage duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de ernst en hoeveelheid van de blokkades.

Grande Hoursinne, massage, Erezée, Durbuy, Barvaux, Bomal, acupunctuur, chinese geneeskunde,

acupunctuur, acupuncturist, Bilzen, vermoeidheid, ziek, migraine, pijn, rugpijn, hoofdpijn, misselijk, maagklachten, knieklachten, enkelklachten na breuk, whiplash, Grand Hoursinne,

Ardennen, kinderen, obstipatie, spiritueel

 


Over Chinese Geneeskunde

Tuina Massage

Kindertuina

Acupunctuur

Speciale Technieken

Werkwijze

Behandeling

Praktijkregels

Over mij

Prijslijst/Vergoedingen

Contact/Route/Parkeren