Over Chinese Geneeskunde

Tuina

Kindertuina

Acupunctuur

Speciale Technieken

Werkwijze

Behandeling

Praktijkregels

Over mij

Prijslijst/Vergoedingen

Contact/Route/Parkeren

 

Werkwijze

Tijdens het eerste bezoek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen, hierbij worden veel vragen gesteld volgens een bepaald stramien, die mij de weg zullen wijzen naar de juiste diagnose. Daarna volgt er een polsdiagnose. We voelen diepte van de pols, snelheid en de wijze van vloeien, waardoor deze gedetailleerde informatie zal geven.
De Chinese Geneeswijze onderscheidt 28 verschillende polsen, die bovenop de vragen die reeds gesteld zijn, de diagnose nog zullen verscherpen.

Dan volgt de tongdiagnose. U steekt uw tong uit en die wordt nauwkeurig bekeken. De vorm, de kleur, het beslag en of er barstjes zijn geven nog meer informatie. Het is daarom belangrijk dat u minimaal drie dagen voor de afspraak géén tongschraper gebruikt.
Al de verkregen informatie wordt gebundeld en er wordt een diagnose gesteld, waarna de behandeling volgt, die geheel op deze diagnose is aangepast.

In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Het uitgangspunt is dat ik u zo snel mogelijk terug in balans breng. In de eerste behandeling krijgt het lichaam een duwtje in de juiste richting. De twee opvolgende afspraken vinden relatief kort na elkaar plaats, waardoor het lichaam went aan de nieuwe, juiste, balans, waardoor deze beter vastgehouden kan worden. Daarna volgen in overleg met u nog een aantal vervolgafspraken.

Na een behandeling geef ik u tips mee om de balans zo lang mogelijk vast te houden. Dit kunnen voedingstips zijn, tips om meer te bewegen of juist meer te rusten. Hoe beter u zich hieraan houdt, hoe sneller en hoe langer u terug in balans zult zijn.

Elke afspraak start opnieuw met een aantal vragen, een nieuwe polsdiagnose en tong-diagnose. Elke keer wordt de diagnose bijgesteld. Elke afspraak wordt u dus weer opnieuw met aandacht en zorg behandeld, speciaal toegespitst op uw gesteldheid van dat moment.