BEHANDELING
OOSTERSE GENEESKUNDE

stage in china

Tuina, Acupunctuur en Chinese Kruiden:

Ik bied een geïntegreerde aanpak waarbij verschillende technieken worden gebruikt om het lichaam in balans te brengen: Tuina, een vorm van Chinese massage die gericht is op het stimuleren van de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Acupunctuur, het inbrengen van acupunctuurnaalden op specifieke punten om de energiestroom te herstellen en Chinese kruiden die mogelijk worden voorgeschreven om het genezingsproces te ondersteunen.

Meridianen en Energie-rivieren

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt geloofd dat meridianen de paden zijn waarlangs vitale energie (Qi) stroomt, vergelijkbaar met rivieren over de aarde.

Meridiaanmassage

Dit is een diepgaande massage die begint bij het hoofd en eindigt bij de voeten. Zowel de yange (achterzijde) als de yinne (voorzijde) van het lichaam worden behandeld, Indien nodig zullen daarbij acupunctuurtechnieken worden toegepast om diepere blokkades op te lossen.

Behandeling Oosterse Geneeskunde

Aanvullende Technieken

Cupping, guasha en moxibustie kunnen worden toegepast om de behandeling te ondersteunen.

Kindertuina

Dit is een aangepaste benadering voor kinderen tot 9 jaar. Met name de handjes, maar ook de rug en de onderarmen worden lichtjes gemasseerd volgens specifieke technieken. Klachten zoals veelvuldige verkoudheden, bedplassen, slapeloosheid, allergieën, kunnen middels kindertuina behandeld worden. Er zijn ook speciale Chinese kruidenformules die voor kinderen geschikt zijn.

Maak gewoon eens vrijblijvend een afspraak.

Scroll naar boven