LIDY ROOST

Lidy Roost

Praktijk Lidy Roost
Even een paar woordjes over mijzelf…

Ik ben iemand die recht door zee is, eerlijk en gevoelig. Ik vind de schoonheid in de eenvoud van het leven en hecht minder waarde aan oppervlakkige zaken. Mijn focus ligt op innerlijke groei.

Ik heb diep respect voor de diverse levenswijzen van anderen en benader het leven op een energetische, doch praktische manier.

Hoewel mijn beroep genetisch bepaald is, heb ik niet meteen mijn roeping gevonden. Mijn hart heeft me geleid en uiteindelijk bracht het me naar de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. Met 18 jaar praktijkervaring in de Chinese Geneeskunde is deze wijsheid nu een deel van mij geworden. Mijn gevoeligheid voor energieën is sterker geworden en mijn inzicht is verdiept. Het is elke dag weer een privilege om hiermee te werken.

Het begeleiden van mijn cliënten geeft betekenis aan mijn leven. Het is een verrijking om mensen te leren kennen. Elke cliënt biedt mij een nieuwe uitdaging om te ontdekken hoe ik kan helpen, gebruikmakend van alle tools die ik inmiddels tot mijn beschikking heb.

Praktijk Lidy Roost
Curriculum Vitae

In 2003 ben ik gestart met Chinese Geneeskunde, een eeuwigdurende studie, die begon met 9 jaar basis. In deze periode heb ik les gevolgd bij Chinese leraren (Dr. Li Jie en Dr. Fengli Yao),  Amerikaanse leraren (Dr. Alex Tiberi), Duitse leraren (Dr. Robin Eissen) en Nederlandse leraren (Drs. Luciënne Alfers, Jan Schroen, Marijke Fluitsma en Martina Cornelissen). Zij hebben mij hun kennis overgedragen zowel wat de Tuina-massage, de Acupunctuur als de kruidenstudie betreft, waarvoor ik hen uitermate dankbaar ben.

Stages in China

Tijdens deze studie heb ik  stages gelopen in China, o.a. in het TCM-ziekenhuis van Qingdao, maar ook in Nederland, bij Drs. Luciënne Alfers uit Maastricht, en Dr. Li Jie uit Nijmegen. Door de Amerikaanse arts, Dr. Alex Tiberi ben ik opgeleid in Tuina-behandelingen, speciaal gericht op kinderen.

Door de verkorte Westerse Geneeskunde opleiding te doen, heb ik me kunnen laten inschrijven bij de Beroepsvereniging Zhong.

Na de ondergrond van massage en acupunctuur had ik het gevoel dat ik nog iets miste en ben ik gestart met de Chinese kruidenstudie bij Qingbai en heb ik vervolgens nog de kruidenstudie bij Yan Schroen gevolgd.

Praktijk Lidy Roost

Tao of Love and Sexuality.

Bijscholingen die gevolgd zijn vanaf 2012: gynaecologie en infertiliteit, borstkanker, Bu Ming, het voeden van de bestemming, Wandeling door het Innerlijk Landschap verdieping van de filosofische kennis, Tao of Love and Sexuality.

En nu is het 2023. De laatste twee jaar heb ik cursussen gevolgd bij Joseph Müller om de spirituele kant van de Chinese geneeskunde te verdiepen. Elk jaar een zestal bijscholingen, veelal gericht op het begrijpen van de energieën die de wijzen uit het Oosten vroeger al beschreven. Het zijn er teveel om hier nog op te noemen.

De wijsheid is verinnerlijkt. Is een deel van me geworden. De gevoeligheid voor energieën is steeds sterker geworden. Het weten is verdiept. Het is elke dag weer bijzonder hiermee te mogen werken. 

Maak gewoon eens vrijblijvend een afspraak.

Scroll naar boven